Lahden Dilan tiedote Arjen apu -hankkeesta:

Arjen apu -hankkeessa toimivat vapaaehtoiset voivat auttaa maahanmuuttajia muun muassa tiistaisin kello 16:30-18 kokoontuvassa ryhmätoiminnassa nimeltä Olohuone. Olohuoneissa on hankevastaavien tahojen järjestämää arjen taitoihin liittyvää ja kotoutumista tukevaa ohjelmaa. Olohuoneessa voi myös pyytää apua yksilöllisesti omiin asioihin, kuten koulutehtäviin tai työhakemuksen tekemiseen liittyen, harjoitella suomea ja tutustua uusiin ihmisiin. Olohuone on tällä hetkellä etänä, mutta tarkoituksenamme olisi palata live-toimintaan maaliskuussa. Olohuone kokoontuu Kaupunkikylän tiloissa osoitteessa Hollolankatu 1. 

 

Tavoitteenani olisi löytää myös lisää vapaaehtoisia, jotka voisivat auttaa keikkaluontoisesti maahanmuuttajia oman aikataulunsa puitteissa. Tilanteet vaihtelevat maahanmuuttajien tarpeiden mukaan. Keikkatehtäviä julkaistaan vapaaehtoisten Whatsapp-ryhmässä, josta vapaaehtoiset voivat poimia itselleen sopivia tehtäviä. (Tarvittaessa voin vinkata tehtävistä myös esim. tekstiviestillä tai sähköpostilla.) 

 

Monet ammattikoulussa opiskelevat maahanmuuttajat ovat toivoneet apua esimerkiksi läksyjen tekemiseen, sillä suomen kieli tuottaa vielä monille pulmia. Keikkatehtäviä voi ottaa vastaan sekä livenä että etänä riippuen tehtävän laadusta.

 

Vapaaehtoisten on mahdollista ideoida myös itse omien osaamisalueidensa ja harrasteidensa ympärille kotoutumista tukevaa kerhotoimintaa. Muun muassa neulontakerho tai ulkoilukerho voisivat olla kivoja toimintamuotoja, joissa maahanmuuttajat pääsisivät tekemään jotakin toiminnallista ja samalla harjoittelemaan suomen kieltä.

 

Olisi upeaa, jos voisimme tehdä yhteistyötä kotoutumisasian tiimoilta! Haluaisin kutsua teidät infotilaisuuteen ja pitää halukkaille vapaaehtoisperehdytyksen. Perehdytys ei sido mihinkään, vaan sen avulla voi tunnustella, sopisiko toiminta itselle.

Lisätietoa hankkeesta löytyy myös verkkosivuiltamme:

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


 

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry,
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki
020 748 9678 / 020 748 9736
toimisto(a)osj.fi

www.osj.fi

Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.

Toimiston numeroihin soitettaessa puheluiden hinnat ovat seuraavat:
soitettaessa kiinteän puhelin-verkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min
soitettaessa matka-viestinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min.